Startpagina > Waarom LIBISnet? > Totaalpakket

LIBISnet biedt u een breed gamma van bibliotheekoplossingen rond

  1. Managen en beheren (Alma, back-office applicatie)
  2. Zoeken en vinden (Limo, front-office applicatie)
  3. Bewaren en preserveren (Teneo, langetermijnbewaring van digitale objecten)

Afhankelijk van uw noden kiest u voor het totaalpakket of de modules die u nodig heeft.

 

1. Managen en beheren

Voor het hele spectrum van bibliotheekoperaties biedt LIBISnet een aangepaste oplossing. Wat ook het materiaal of locatie van je collectie is, met de LIBISnet producten kun je op een moderne manier aan selectie, acquisitie, metadata management, digitalisering en fulfillment doen.

Sinds de zomer van 2014 schakelde LIBISnet over van Aleph naar Alma, een nieuwe bibliotheeksoftware ontworpen op maat van de huidige en volgende generatie van bibliotheken. Alma is de back-office toepassing voor de bibliothecaris en informatiespecialist.  Alma is gebaseerd op het Unified Resource Management (URM) concept. Een geïntegreerde aanpak waarmee het mogelijk wordt om zowel gedrukte, elektronische als digitale collecties op één en dezelfde manier te beheren. Verder zorgt Alma voor een optimalisatie van workflows. Kortom, met Alma ben je in prima gezelschap voor bibliotheekmanagement dat perfect inspeelt op de noden van de hedendaagse gebruiker.

2. Zoeken en vinden

Naast een efficiënte back-office voorziet LIBISnet ook een gebruiksvriendelijke webinterface: Limo. Met deze applicatie krijg je op een makkelijke en snelle manier toegang tot een schatkamer aan boeken, artikels en allerlei digitale objecten. Ook je eigen of externe databanken kun je met Limo op een eenvoudige manier doorzoekbaar maken.

Met de LIBISnet-applicaties wordt zoeken en vinden van informatie en aangename en rijke ervaring. Want dankzij de interface Limo kun je in één beweging zowel de gedrukte als de elektronische publicaties doorzoeken. De resultaten van je zoekactie worden je in een geconsolideerde lijst gepresenteerd. Zodat je -net zoals bij googelen- op een overzichtelijke manier een keuze kunt maken uit het rijke aanbod van allerlei relevante bronnen.

 

De basispeilers van LIBISnet

 

Basispeilers van Alma

 

3. Bewaren en preserveren

De exponentiële groei van digitaal materiaal en data die elektronisch gegenereerd worden blijft toenemen. Deze digitalisering vraagt een duurzame manier van bewaren en beheren. Ook hier kan LIBISnet je de geschikte oplossing bieden waarmee jij je digitale collectie kunt vrijwaren voor de toekomst.

Met Teneo kan je je digitaal materiaal op een eenvoudige manier bewaren, up-to-date houden en toegankelijk maken. Welke veranderingen de digitale formaten ook mogen ondergaan, met onze producten kun je ervan op aan dat je digitale content door de toekomstige generaties zal kunnen geraadpleegd blijven worden.