Startpagina > Ons aanbod > Limo > Waarom Limo?

De troeven van Limo op een rij

Intuïtief

Werken met Limo voelt zeer natuurlijk aan. Je hebt er dan ook geen opleiding voor nodig. Zoeken in Limo is heel vergelijkbaar met zoeken in Google. Je zoekervaring wordt daarenboven verrijkt met aanbevelingen. Limo biedt je nl. hints rond andere informatie die je zou kunnen interesseren. Je kunt het vergelijken met Amazon’s aanbeveling: ‘Customers who bought this item also bought ....’

 

Veelzijdig

Met Limo krijg je vlot toegang tot zowel je eigen als andere collecties . Er is ook Primo Central, een globale index die over ongeveer 500.000.000 records van 10-tallen uitgevers beschikt. In de praktijk betekent dit dat je een groot aantal databanken en tijdschriftenpakketten vrij kunt doorzoeken.

 

Efficiënt

De zoekresultaten van Limo zijn relevant en respecteren een logische volgorde. Zo kan ervoor gezorgd worden dat de bronnen van de eigen instelling bovenaan in de resultatenlijst komen te staan.


Gepersonaliseerd

Je kunt je persoonlijk profiel instellen zodat de ranking van je zoekresultaten nog beter afgestemd wordt op je interesses. Afhankelijk van je studierichting of discipline zul je dan in eerste instantie de informatie die bij jouw achtergrond aansluit, aangeboden krijgen. Er is ook een e-Shelf waar je informatie kunt opslaan zodat je die altijd bij de hand hebt. En je kunt daarenboven een gepersonaliseerde homepagina voor je instelling aanmaken.

 

Flexibel

Limo is makkelijk integreerbaar in institutionele portalen en allerlei soorten software.


Gebruiksvriendelijk

De informatie die je via Limo krijgt, is up-to-date en via een mix van media beschikbaar. Met Limo kun je ook digitale bronnen raadplegen en meteen zien welke bronnen in full-text beschikbaar zijn. Je kunt daarenboven op een eenvoudige  manier een item in je bibliotheek reserveren. En -indien nodig- beschik je over de mogelijkheid om een reservatie via de ILL module te plaatsen.