Startpagina > Ons aanbod > Limo > Welke opties?

Limo aangepast aan uw noden

Iedere LIBISnet-partner krijgt een afzonderlijke aangepaste view aangeboden. Deze view kan aangepast worden aan de wensen van de instelling. De aanpassingen kunnen onder andere betrekking hebben op de facets, zoekscopes, indexen… Deze view kan opgenomen worden in de website van de instelling en bibliotheek. Hiervoor wordt de mogelijkheid gegeven om een zoekbox te integreren in de webpagina of – naar analogie – met de web-OPAC links te genereren met behulp van een LinkBuilder.

Uw data wordt opgenomen in de lokale view van Limo, deze beschikt over OPAC-functionaliteiten zoals een e-shelf, reserveren, verlengen… De realisatie hiervan vraagt een doorlooptijd van een 3-tal maanden inclusief het testen door de LIBISnet-partner.


Er worden drie mogelijkheden aangeboden die onderling combineerbaar zijn:


A.    Limo als web-OPAC

De volledige uitgebreide functionaliteit van Limo is beschikbaar. Ook alle OPAC-functionaliteiten zijn beschikbaar.

 

B.  Externe databanken doorzoekbaar maken in Limo

Indien u lokale bestanden heeft en deze op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier wil ontsluiten kan u deze ook laten opnemen in Limo. Op deze manier kan u voor uw gebruikers een uniforme toegang tot verschillende databanken creëren, de gebruiker wordt dan niet meer geconfronteerd met verschillende zoekomgevingen maar kan alles op 1 plaats vinden. Deze gegevens zijn uiteraard enkel beschikbaar binnen uw eigen instellingsview en kunnen – indien noodzakelijk – worden afgeschermd met een paswoord.

 

C.    Limo uitbreid met Primo Central

Primo Central is een centrale index van wetenschappelijke publicaties van een groot aantal uitgevers (een overzicht van wat beschikbaar is via Primo Central kan u op aanvraag worden bezorgd). Momenteel bevat deze index meer dan 500.000.000 referenties (opgedeeld in pakketten). Afhankelijk van de licenties die u heeft kunnen de pakketten worden geactiveerd. Bovendien is er een groot pakket aan vrij beschikbaar materiaal geïndexeerd in Primo Central.

Dit pakket wordt ook steeds in combinatie met de Alma linkresolver aangeboden. Met behulp hiervan kan u uw gebruikers op een efficiënte manier toegang geven tot het document. Ook de recommender service bX wordt geactiveerd. Deze zorgt ervoor dat zoekresultaten verrijkt worden met links naar gerelateerde publicaties.

 

Mogelijke combinaties

De drie pakketten zijn onderling combineerbaar als:


Enkel optie A 

Limo als web-OPAC. De nieuwe interface is erg gebruiksvriendelijke en laat de gebruiker toe om op een moderne manier te zoeken in de catalogus.


Optie A + B

De gebruiker kan binnen 1 zoekomgeving zoeken in lokale bestanden in combinatie met de LIBISnet-catalogus.


Optie A + C

Naast de LIBISnet-catalogus heeft de gebruiker ook toegang tot Primo Central, een rijke index aan bibliografische informatie. In combinatie met de Alma linkresolver bezorgt dit uw gebruiker een efficiënte toegang tot een rijk aanbod aan informatie.


Optie A + B + C

De one-stop-shop voor uw gebruiker! 

 

Toetreden tot LIBISNet

De kostenstructuur van de aangeboden pakketten is gebaseerd op de grootte van de instelling.  Contacteer ons voor een gepersonaliseerde offerte.