Startpagina > Alma

Alma

Sinds 2014 is Alma het bibliotheekbeheersysteem dat binnen LIBISnet gebruikt wordt.   Het unieke aan Alma is dat het één softwareprogramma is dat als een cloud-base service aangeboden wordt en waarmee u het hele scale aan collecties kunt beheren.  Met Alma wordt het ook mogelijk meer en rijker bronmateriaal –zoals bv. audiovisuele bronnen- ter beschikking van de gebruiker te stellen. Het is het beheersysteem voor de nieuwe generatie bibliotheken.

 

Unified Resource Management

Als open platform biedt Alma het voordeel dat het vlot met andere systemen kan communiceren.  Alma werkt volgens het Unified Resource Management concept. Dit wil zeggen dat je alle bronmaterialen (print, elektronisch en digitaal) op een geïntegreerde manier kunt beheren. Dat je m.a.w. al je bronmaterialen op één centrale plaats via dezelfde methode kunt managen.

Een ander pluspunt is de nauwkeurige rapportering van Alma waardoor ‘intelligent collection development’ realiteit wordt. Concreet betekent dit dat je met Alma de vraag van je gebruikers en het aanbod van je bibliotheek zo maximaal mogelijk op elkaar kunt afstemmen.

Daarnaast focust Alma ook op ‘collaborative metadata management’ waardoor er bij het catalogeren nog meer tijdswinst gegenereerd wordt. Alma is bovendien een cloud-based software. Dit biedt het voordeel dat er geen lokale software meer geïnstalleerd hoeft te worden. Je beschikt dus steeds over de meest recente softwareversie zonder dat je hiervoor actie hoeft te ondernemen.

 

De Alma modules

Alma ondersteunt alle werkdomeinen waarbinnen u als bibliotheekmedewerker actief bent. 

 

Alma modules